Decesele de la Pantelimon. Șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății și-a dat demisia

Decesele de la Pantelimon. Șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății și-a dat demisia
| Foto: arhiva

Şeful Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, Sorin Luca, a demisionat, în urma situaţiei create la Spitalul "Sfântul Pantelimon", a anunţat, miercuri, ministrul Alexandru Rafila, înaintea şedinţei de Guvern.

"A considerat că e oportun să-şi dea demisia într-o astfel de situaţie", a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Demisia vine după ce la momentul izbucnirii scandalului, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a fost trimis la Spitalul Pantelimon, însă în urma controalelor nu s-au găsit nereguli, concluzia fiind că „sesizările formulate de către angajații spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unității și persoanele în cauză”.

Și consilierul onorific al ministrului Sănătății pe probleme de sănătate mintală a anunțat, în urmă cu câte zile că și-a dat demisia. Este vorba de medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care a postat pe rețelele sociale diferite opinii în favoarea celor două doctorițe reținute de procurori și pentru care instanța a dispus, ulterior, măsura arestului preventiv. Ancheta procurorilor este în desfășurare, iar cele două cadre medicale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Reamintim că pe 8 august, doctoriţele Maria Alexandra Miron, acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, şi Mirela Păiuş, acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii susţin că, în lunile martie şi aprilie, doctoriţele i-au scăzut unui pacient internat la terapie intensivă doza de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale, acesta intrând în stop cardio-respirator. În prezent, procurorii verifică alte cinci decese suspecte la Spitalul Pantelimon, conform unor surse judiciare.

Comenteaza