Două decese din cauza gripei la Cluj

Două decese din cauza gripei la Cluj
Două persoane din judeţul Cluj au murit, în luna februarie, din cauza virusului gripal.

Dacă la Cluj în ianuarie nu a fost raportat niciun caz al acestei afecţiuni, numai în luna februarie au fost confirmate nouă cazuri de gripă. Dintre cei infestaţi, doi pacienţi din judeţul Cluj au pierdut lupta cu viaţa, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. La nivel naţional, în ultima săptămână au fost înregistrate 12 decese cauzate de gripă.

"Au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, dintre care 10 cu A(H1)pdm09 și 2 cu AH3. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 21, dintre care 19 cu A(H1)pdm09 și 2 cu AH3", transmite INSP.

Potrivit aceleiaşi surse, distribuția deceselor pe grupe de vârstă a fost următoarea: un copil între 0 şi 1 an, 13 persoane între 15 şi 49 ani, 6 persoane între 50 şi 64 ani şi o persoană de la 65 ani. 19 persoane decedate (90%) au avut condiții medicale pre-existente, 18 fiind nevaccinate.

În luna februarie, 21 de persoane au decedat după ce s-au îmbolnăvit de gripă: dintre acestea două decese s-au înregistrat în Cluj, cinci în Argeş, zece la Bucureşti, unul în Hunedoara, unul în Sibiu, unul înTeleorman şi unul în Vâlcea.

În a doua săptămână din februarie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS și pneumonii) a fost de 91.244, cu 11,7% . În aceeaşi perioadă, la Cluj au fost înregistrate 1.692 de cazuri de viroze respiratorii şi 408 pneumonii.

 

Etichete
Comenteaza