Două ventilatoare invazive care vor salva vieți, donate Spitalului Județean Cluj

Două ventilatoare invazive, în valoare de aproape 300.000 lei au fost donate Secției Clinice ATI I, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Cele două echipamentele medicale, în valoare de 285.600 lei, au fost donete spitalului clujean de Fundatia Mereu Aproape.

"Ventilatoarele de acest tip permit tratamentul suportiv al funcției respiratorii și sunt folosite, cel mai adesea, în secțiile de terapie intensivă sau în blocurile operatorii. În contextul epidemiologic actual, ele pot fi folosite atât pentru pacienții critici COVID-19, cât și pentru cei non-COVID-19.

Doar în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a achiziționat încă 23 de aparate de ventilație mecanică, precum și aparate de ventilație non-invazivă, monitoare de funcții vitale, injectomate, paturi de terapie intensivă. Având în vedere creșterea exponențială a numărului de pacienți COVID-19 și în contextul extinderii capacității de terapie intensivă la nivelul spitalului, toate aceste investiții sunt de un real folos.

Dincolo de toate, mobilizarea exemplară și sprijinul necondiționat al societății civile, încă din primele zile ale pandemiei, ne-au impresionat și, în același timp, ne-au inspirat. În aceste zile grele, noi ne facem datoria cu responsabilitate și dedicare", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a SCJU Cluj-Napoca.

Comenteaza