Doze de vaccin anti-gripal insuficiente la Cluj

Doze de vaccin anti-gripal insuficiente la Cluj
Mult aşteptatul vaccin gripal a ajuns în sfârşit la Cluj. Ce-i drept, cu două luni întârziere, dar asta nu este singura problemă. Medicii de familie vor primi doar un sfert din dozele de vaccin pe care le-au cerut.

Pentru populaţia din judeţul Cluj s-au cerut 25 de mii de doze de vaccin gripal. La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj au ajuns însă puţin peste 12 mii de de doze.

Directorul adjunct al DSP Cluj, doctorul Mihai Moisescu, a precizat că dacă vor mai veni şi alte doze vor fi distribuite populaţiei şi că deocamdată se descurcă cu cele primite.

Vaccinarea populaţiei împotriva gripei ar fi trebuit să înceapă încă din luna octombrie. Însă, pentru că licitaţia de achiziţie a vaccinurilor nu a fost finalizată la timp, abia acum s-au cumpărat o parte din dozele necesare, din străinătate. Vaccinul produs în România va fi distribuit populaţiei abia după data de 20 de cembrie.

Medicul de familie Ioan Mureşan a menţionat că a solicitat 100 de doze de vaccin, urmând să primească 20; el a adăugat că oamenii se pot vaccina şi acum, în luna decembrie, nefiind târziu.

Cei mai dornici să îşi facă vaccinul sunt părinţii, care vor să îşi imunizeze copiii.

Vaccinul gripal este gratuit pentru pacientii inscrişi la un medic de familie. Acesta poate fi cumpărat şi din farmacii, iar pretul unei doze este de aproximativ 30 de lei.

Reporter: Ancuţa STĂVAR

Imagine: Florin DAN

 

Comenteaza