Edificiu construit în anul 1913 consolidat şi renovat de UMF Cluj / Inaugurarea clădirii „Farmacia B”
- Scris de Ziua de Cluj
- 24 Iul 2024, 08:59
- Sănătate
- Ascultă știrea
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca inaugurează miercuri, 24 iulie clădirea „Farmacia B” consolidată, renovată și modernizată cu fonduri europene.
"Vă invităm la evenimentul de inaugurare a Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului, rezultat al modernizării clădirii „Farmacia B” a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
Vă așteptăm în data de 24 iulie, de la ora 12:00, pe strada Victor Babeș nr. 41, la intersecția cu strada Ion Creangă, pentru a celebra împreună această realizare și pentru a descoperi facilitățile ultramoderne ale noului Centru de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului. Prin acest proiect ambițios am consolidat, renovat și modernizat un edificiu cu o istorie impresionantă, construit în anul 1913", a transmis UMF Cluj.
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, cu sediul în Cluj-Napoca, România, Str. Victor Babeș, nr. 8, cod poștal 400012, cod fiscal 4288047, a anunţat în data de 28 iunie finalizarea activităților proiectului „AMENAJARE CENTRU DE CERCETARE PRIVIND DEZVOLTAREA MEDICAMENTULUI – CLADIRE „FARMACIA B”, Cod MySMIS 124696, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 - Investiții în educație și formare, inclusiv formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.
Data de început a proiectului a fost 01.12.2017, iar data de finalizare a acestuia, 30.06.2024, impactul local al proiectului fiind creșterea relevanței învățământului terțiar universitar care este în strânsă relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.
"Prin prezentul proiect se asigura monitorizarea numarului de participanti la procesul educaţional în unitatea de infrastructură care face subiectul prezentului proiect, dar si categoria infrastructurii subiect al proiectului, precum institutia de invatamant superior de stat, in vederea creşterii relevanţei învăţământului terţiar universitar in relaţie cu piaţa forţei de muncă şi sectoarele economice competitive", a informat UMF Cluj.