Efectul incredibil al consumului de urzici. Află cum trebuie preparate corect

Efectul incredibil al consumului de urzici. Află cum trebuie preparate corect

Sezonul urzicilor a început! Acestea sunt foarte căutate de către gospodinele din toată țara. Sunt ușor de preparat și pot fi incluse într-o mulțime de rețete delicioase.

Urzicile sunt considerate plante medicinale

Inflamația pielii este imediat însoțită de usturime și mâncărimi la interacțiunea cu planta. Totuși, dacă urzicile sunt culese cu atenție, atunci acestea pot fi incluse într-o mulțime de preparate delicioase. În general urzicile sunt considerate plante medicinale.

Acestea conțin multe vitamine și minerale. Urzicile sunt bogate în vitamina B2, K și A. De asemenea, acestea conțin inclusiv acid acetic, acid formic și săruri minerale. Urzicile se găsesc în mai toate piețele în această perioadă din an.

Specialiștii susțin că urzicile au proprietăți antiinflamatoare datorită conținutului mare de antioxidanți care se găsesc în acestea. Urzicile sunt sărace în calorii și pot fi incluse cu ușurință în dieta oricărei persoane. Mai mult decât atât, studiile arată că acestea ajută inclusiv la tratarea afecțiunilor terapeutice.

Cum se prepară corect urzicile

Pentru a putea consuma urzicile trebuie să ții cont de niște pași simpli. Începe prin a purta mănuși atunci când le colectezi. Altfel, acestea te-ar putea înțepa atunci când le cureți. Începe prin a curăța urzicile de codițe. Adună cu mare atenție frunzele acestora, apoi spală-le sub un jet de apă rece.

 Urzicile sunt foarte ușor de gătit. De altfel, de multe ori se gătesc după rețetele asemănătoare cu cele de spanac. Urzicile trebuie puse într-un vas cu apă clocotită și lăsate acolo până ce se înmoaie foarte bine. Inclusiv apa în care urzicile fierb este plină de minerale și vitamine.

De asemenea, urzicile pot fi trecute printr-un blender și transformate într-o rețetă uimitoare de piure de urzici cu usturoi sau pot fi incluse într-o ciorbă răcoritoare de primăvară.

Preparatele cu urzici sunt delicioase și nu conțin foarte multe calorii. Totuși, acestea au o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Urzicile rămân vedetele sezonului de primăvară și ar trebui incluse în dietă datorită sezonului scurt în care pot fi găsite pe piață.

Comenteaza