Epidemie de rujeolă. Pediatru: "Tocmai am vazut un caz sever din boala care nu există în România"

Epidemie de rujeolă. Pediatru: "Tocmai am vazut un caz sever din boala care nu există în România"
| Foto: Facebook/Mihai Craiu

Medicul pediatru Mihai Craiu a avertizat, la finalul lunii noiembrie, asupra complicațiilor care pot apărea în lipsa vaccinării împotriva virusului rujeolic în țara noastră, precizând că "tocmai" a vazut "un caz sever din boala care nu există în România".

Medicul a atras atenția că rujeola "există și produce complicații grave, unele mortale".

"În accepțiunea unor părinți nu trebuie să fie vaccinați copii lor, pentru că bolile acestea, ale copilăriei, existau numai în timpul comunismului sau apar în țări africane.

Sau cred, încă, în afirmațiile unui escroc căruia i-a fost retras dreptul de a practica medicina în UK (Andrew Wakefield - nomina odiosa, link în comentarii). Acesta susținea că vaccinarea ROR sau MMR (rujeolă-rubeolă-oreion) produce autism, într-un articol "fabricat", retras acum de prestigioasa revistă Lancet.
Rujeola există și produce complicații. Grave. Unele mortale", a scris dr. Mihai Craiu pe Facebook.

Potrivit acestuia, Organizația Mondială a Sănătății a arătat că au crescut cu 40% numărul global de decese prin rujeolă, anul trecut:

"136.000 copii - peste o sută de mii!! - au murit în lume, de rujeolă, din cauza scăderii ratei de vaccinare la nivel mondial. Din cauza lipsei de acces sau lipsei vaccinului, din cauza pandemiei, din cauza emoțiilor sau a ezitării părinților.

Nu știu cât au câștigat copiii nevaccinați dar știu că un număr enorm au murit.

Pentru sceptici le recomand o vizită la orice secție pediatrică de boli contagioase. Vor putea vedea copiii cu pneumonie rujeoloasă în aproape toate aceste secții din România".

"Fiți vigilenți și dacă aveți un copil cu erupție pe piele (vedeți imaginea) și febră mare, mergeți la medic. Mai ales dacă nu are făcute toate dozele diverselor vaccinuri din Programul Național", a îndemnat medicul Mihai Craiu.

Comenteaza