Examen de Rezidențiat cu peste 12.000 de candidați. Cseke: Există posibilitatea suplimentării numărului de locuri

Examen de Rezidențiat cu peste 12.000 de candidați. Cseke: Există posibilitatea suplimentării numărului de locuri

Peste 12.000 de absolvenți s-au înscris la examenul de rezidențiat din acest an, dintre care peste 1.600 au susținut concursul la Cluj-Napoca.

Examenul a avut loc duminică. La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.609 de candidați - 746 de absolvenți de Medicină, 322 de absolvenți de Medicină dentară și 541 de absolvenți de Farmacie.

"Este un număr record de participanţi, mai mare chiar şi faţă de anul trecut (...). Ne dorim ca medicii pe care îi avem să profeseze, chiar dacă avem această posibilitate de liberă practică în statele membre ale UE, dar noi ne dorim, susținem și vom sprijinii și toate măsurile Ministerului Sănătății sunt în acest sens. Dorim să păstrăm cât mai mulți din cei care sunt astăzi în aceste săli, în România. (...) La fiecare examen de rezidențiat, în fiecare an, indiferent de guvernare și indiferent de cine a condus Ministerul Sănătății, numărul final al celor care începeau forma de rezidențiat era stabilit în urma acestui examen și preconizăm că acest lucru se va întâmpla și anul acesta. Asta înseamnă că din punct de vedere al temeiului legal există posibilitatea suplimentării numărului de posturi și locuri pe domeniul de medicină, până la suma finală a tuturor celor care ating 60% din nota cea mai bună obținută astăzi", a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 6.219 de locuri și posturi, pe care s-au înscris 12.560 de absolvenți.

Candidații primesc rezultatele imediat după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

Comenteaza