Explozie de cazuri de gripă în ultima săptămână. Câte au fost confirmate la Cluj

Explozie de cazuri de gripă în ultima săptămână. Câte au fost confirmate la Cluj

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile informează că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a fost cu 36,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a anului trecut.

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile informează vineri că, în săptămâna 14 - 20 martie, au fost raportate la nivel naţional 557 cazuri de gripă clinică.

În săptămâna similară de anul trecut se înregistrau 12 astfel de cazuri.

Potrivit CNSCBT, în aceeaşi perioadă, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 64.058, cu 36,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna similară din sezonul precedent (46.882) şi cu 19,9% mai mare faţă de săptămâna anterioară (53.402).

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal. De la începutul sezonului, au fost confirmate cu laboratorul 228 cazuri de gripă, dintre care 9 în județul Cluj.

Până la data de 20 martie, au fost vaccinate antigripal 1.480.240 de persoane din grupele la risc cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Comenteaza