Guvernul a adoptat lista vaccinurilor decontate. Rafila: Unele vor putea fi administrate direct în farmacie

Guvernul a adoptat lista vaccinurilor decontate. Rafila: Unele vor putea fi administrate direct în farmacie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că Guvernul a adoptat o hotărâre privind lista vaccinurilor care vor fi decontate.

Alexandru Rafila a precizat, joi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că regimul de decontare a vaccinurilor va fi cuprins între 50 şi 100%. Din luna septembrie vor putea fi decontate vaccinurile gripale pentru categoriile la risc, iar de la 1 decembrie vor fi compensate şi alte tipuri de vaccinuri. Ministrul a precizat, totodată, că această compensare se va realiza prin solicitarea unei prescripţii la medicul de familie.

"Regimul de decontare va fi între 50 şi 100%. Iar această hotărâre va intra în vigoare imediat, pentru că de acum, din luna septembrie, vor putea fi decontate pentru categoriile la risc vaccinurile gripale, iar de la 1 decembrie, celelalte vaccinuri. Şi aş vrea să le enumăr: pneumococic, meningococic, HPV, DTP, acelular pentru adulţi, vaccinul hepatitic tip B, vaccinul Rubeola Rujeola Oreion, respectiv vaccinul varicelic, care vor fi compensate în proporţie variabilă, în funcţie de categoria care este recomandată de către Comitetul Naţional de Vaccinologie. (...) Compensarea acestor vaccinuri îndepărtează orice fel de discuţie şi de suspiciune legată de obligativitatea vaccinării, pentru că, în mod evident, obţinerea unui vaccin prin compensare se realizează prin solicitarea unei prescripţii la medicul de familie şi, ulterior, achiziţia vaccinului compensat integral sau parţial de către beneficiar în farmacie", a precizat Alexandru Rafila.

Ministrul a spus și că unele dintre vaccinuri se vor putea administra direct în farmacie. 

"Unele dintre vaccinuri se vor putea administra direct în farmacie - mă refer în special la vaccinul gripal - pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care doresc să se protejeze împotriva gripei", a precizat Rafila.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza