Guvernul nu mai vrea spitale noi și taie finanțarea de 740 mil. € din PNRR! Ce Înseamnă asta pentru sistemul de sănătate?

Guvernul nu mai vrea spitale noi și taie finanțarea de 740 mil. € din PNRR! Ce Înseamnă asta pentru sistemul de sănătate?
| Foto: digi24.ro

Guvernul a anunțat schimbări semnificative în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), redistribuind fondurile către noi proiecte. 

Printre modificările notabile se numără tăierea de granturi în valoare de 740 de milioane de euro destinate spitalelor existente și noi, infrastructurii prespitalicești și altor sectoare din sănătate.

De asemenea, finanțarea pentru împădurire va scădea cu 270 de milioane de euro, iar investițiile în puncte de încărcare pentru vehicule electrice și piste pentru biciclete vor fi reduse cu 95 de milioane, respectiv 180 de milioane de euro.

În schimb, Guvernul a introdus un nou proiect denumit "Casa pentru Eficiența Energetică", cu un buget de 534 de milioane de euro, care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru 34.000 de gospodării.

Această mișcare are loc în contextul unui efort pentru promovarea energiei regenerabile și eficienței energetice în rândul populației.

De asemenea, Guvernul a transmis cererea de modificare a PNRR către Bruxelles, unde se așteaptă aprobarea și validarea noilor direcții ale planului național de redresare și reziliență.

Comenteaza