Hepatita misterioasă. Încă o țară anunţă primul său caz suspect

Hepatita misterioasă. Încă o țară anunţă primul său caz suspect

Peste 200 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută la copii au fost înregistrate în lume, începând din aprilie, când au fost raportate primele cazuri în Marea Britanie.

Coreea de Sud a identificat primul său caz suspect de hepatită acută de origine necunoscută la un copil, au anunţat marţi autorităţile sanitare, în contextul în care sute de cazuri similare au fost raportate în Europa şi în întreaga lume, informează agenţia Yonhap.

Cazul de hepatită acută, care provoacă inflamaţia ficatului, a fost raportat la 1 mai, potrivit Agenţiei Coreene pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KDCA).

Copilul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost infectat atât cu adenovirus - care provoacă adesea boli respiratorii în rândul minorilor - cât şi cu COVID-19, scrie Agerpres.

Lee Sang-won, reprezentant din cadrul KDCA, a menţionat într-un buletin informativ că acest caz suspect din Coreea de Sud nu pare să fie strâns asociat vaccinurilor împotriva COVID-19.

Potrivit KDCA, 237 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută la copii au fost raportate în 19 ţări, inclusiv în Statele Unite, Italia şi Spania, începând din aprilie, când au fost raportate primele cazuri în Marea Britanie. Dintre aceste cazuri au fost consemnate patru decese.

Copiii, cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani, au prezentat în majoritate simptome gastrointestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vărsături, care au precedat prezentarea la spital cu hepatită acută severă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Virusurile obişnuite care provoacă hepatită virală acută - virusurile hepatitei A, B, C, D şi E - nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri, a indicat OMS.

Comenteaza