În restaurante și baruri s-ar putea intra doar cu certificatul COVID

În restaurante și baruri s-ar putea intra doar cu certificatul COVID
| Foto: https://www.restograf.ro/

O variantă de lucru este ca în restaurante și baruri să se intre cu certificat COVID, a anunțat ministrului Sănătăţii.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, există discuţii între reprezentanţii MS, cei ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi specialiştii INSP privind accesul pe baza certificatului COVID în spaţiile închise aglomerate, în cazul în care numărul infectărilor va creşte semnificativ şi paturile din spitale „vor începe să se umple”.

„În funcţie de cum va evolua pandemia, vom vedea la care dintre activităţi vom verifica aceste certificate, permiţând accesul fie pe baza certificatului COVID, fie pe baza certificatului COVID care atestă vaccinarea, dacă ne referim poate la activităţi care implică un risc mai mare de transmitere, iar acestea sunt activităţile în spaţii închise cu aglomerări de persoane”, a declarat Ioana Mihăilă la Digi24.

Mihăilă a afirmat că o "variantă de lucru" este ca în restaurante sau în baruri, unde riscul de transmitere este unul destul de mare, accesul să se facă pe baza certificatului, fie a celui european, fie a celui de vaccinare.

"O altă variantă de lucru este ca în restaurante sau în baruri, unde riscul de transmitere, nepurtând mască, este unul destul de mare, accesul să se facă pe baza certificatului, fie a celui european, fie a celui de vaccinare, dar aceste discuţii vor fi concretizate în momentul în care incidenţa creşte", a spus ea.

Şi în alte state europene cum ar fi Grecia, Italia sau Cipru, clienţii care vor să intre în interiorul restaurantelor şi barurilor sunt obligaţi să prezinte un certificat de vaccinare împotriva covid-19 sau un test negativ covid-19 efectuat cu cel puţin 72 de ore mai înainte. Şi Francezii care vor să meargă în restaurante sau baruri, chiar şi la terase, trebuie să aibă permisul sanitar.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza