În sfârşit, testare gratuită RT-PCR. Păcat că nu se întâmplă în Cluj-Napoca

În sfârşit, testare gratuită RT-PCR. Păcat că nu se întâmplă în Cluj-Napoca
| Foto: https://www.medicalofficesofmanhattan.com/

În timp ce în multe ţări de pe mapamond testarea voluntară a fost gratuită, în România, preţul unui test COVID a ajuns adesea la cuantumul unui sfert din salar sau o jumătate de pensie, costândchiar şi 500 de lei un astfel de test.  

Preţurile piperate la testele RT-PCR pentru depistarea COVID-19 i-au ţinut pe mulţi români departe de laboratoarele de testare, deşi testarea a fost considerată una dintre modalităţile principale de a lupta cu pandemia. Depistarea la timp a unei persoane infectate ar fi putut preveni multe alte infectări. 

Un primar din ţară a ajuns la concluzia că e necesar ca acest test să poată fi accesibil populaţiei. Aşa că, cetățenii care au nevoie de testare tip RealTime PCR pentru COVID-19 o pot face de vineri, 14 ianuarie 2022, gratuit, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș, din subordinea Primăriei Municipiului Craiova.

Testarea gratuită pentru Covid-19 se poate efectua zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica, până pe data de 1 martie 2022, între orele 07:00 și 19:00, fără programare prealabilă, în ordinea sosirii la sediul spitalului din Calea București nr. 64, , a anunțat edilul Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook.

Perioada de testare gratuită pentru cetățeni poate continua și după 1 martie 2022, în funcție de contextul epidemiologic, precizează edilul Craiovei.

Rezultatele (exclusiv în limba română) vor fi disponibile pe suport de hârtie la poarta unității sau electronic, pe o adresă de e-mail, în termen de maximum 24 de ore de la testare, în funcție de numărul de solicitări.

"Deci, se poate! Ar trebui, ca mulți primari să vă urmeze exemplul!!", i-au scris unii români primăriţei din Craiova. 

Comenteaza