News alert Încă 10 cazuri cu noua tulpină de coronavirus în România. Două, depistate la Cluj

Încă 10 cazuri cu noua tulpină de coronavirus în România. Două, depistate la Cluj

Ministerul Sănătăţii a anunțat vineri că au fost confirmate alte zece noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Anunţul Ministerului Sănătății vine după ce reprezentanții MedLife au afirmat că, din 79 de probe de SARS-CoV-2 recoltate din mai multe oraşe ale ţării, în cadrul unui studiu, 10 conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. 

Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe oraşe ale ţării, în perioada 13-21 ianuarie 2021.

„În urma unei analize efectuată de către specialiștii MedLife parte a diviziei de cercetare din cadrul grupului, din cele 79 de genomuri SARS-CoV-2, probe recoltate în perioada 13 – 21 ianuarie 2021 și provenite din mai multe orașe ale țării (București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia, Călărași), s-a constatat că 10 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe. Așadar, există posibilitatea unei transmiteri comunitare, spun specialiștii”, a anunțat MedLife într-un comunicat.

Potrivit Ministerului Sănătății, până în prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de coronavirus.

Comenteaza