Încă doi bărbați confirmați cu VARIOLA MAIMUȚEI în România

Încă doi bărbați confirmați cu VARIOLA MAIMUȚEI în România

Alte două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România, transmite Ministerul Sănătății.

Este vorba despre doi bărbați din Bucureşti, cu vârste de 25 de ani și 42 de ani. Pacienții au o stare de sănătate bună și se află în izolare la domiciliu. 

Unul dintre bărbați este contact direct cu un alt pacient diagnosticat cu variola maimuței.

Alte trei cazuri de variola maimuţei au fost confirmate ieri. Numărul total al infectărilor depistate în România a ajuns la 11.

Ce este variola maimuței și care sunt simptomele

Variola maimutei este o infecție virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în părțile împădurite din Africa Centrală și de Vest în urma contactului cu rezervorul animal. De asemenea, se poate răspândi de la persoană la persoană.

Este cauzată de virusul variolei maimutei, care aparține familiei ortopoxvirusului.

Există două tipuri de virus variolei maimutei, cel din Africa de Vest și cel bazinul Congo (Africa Centrală). Deși tipul vest-african al virusului variolei maimutei duce uneori la boli grave la unele persoane, boala este de obicei auto-limitată.

În medie, 1% dintre cei infectați cu tipul vest-african și până la 10% dintre cei infectați cu virusul din bazinul Congo au decedat.

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului – inclusiv în contextul actual particular – în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Variola maimutei nu se răspândește în mod normal cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intra în organism prin piele lezată, tract respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat prelungit cu o persoană care are variola maimutei sau contact prelungit cu obiecte contaminate. Cu toate ca variola maimutei nu a fost documentata anterior ca o infecție cu transmitere sexuală, transmiterea în timpul contactului sexual este în concordanță cu modul în care acum virusul poate fi transmis de la o persoană la alta.
 
 
 

Comenteaza