Încă trei persoane depistate pozitiv în grupul întors din Africa de Sud

Încă trei persoane depistate pozitiv în grupul întors din Africa de Sud

Trei dintre sportivii repatriați din Africa de Sud au fost testați pozitiv pentru COVID, după opt zile, aceștia având inițial test negativ.

Cele trei probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul “Cantacuzino”.

“Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2. Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare Cantacuzino“, transmite Ministerul Sănătății.

Restul sportivilor din Baia Mare cu teste negative vor putea ieși din izolare în a zecea zi de carantină.

Ministerul precizează, de asemenea, că cei trei sportivi care au fost depistați pozitiv rămân în izolare, iar starea lor de sănătate este bună și sunt asimptomatici. În plus, toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid.

Săptămâna trecută, varianta Omicron a fost indetificată pe teriotriul României la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București pe 30 noiembrie. De asemenea, ieri, Ministerul Sănătății a precizat că un alt jucător de rugby care a ajuns în România cu același avion “este foarte probabil” infectat cu tulpina Omicron.

Comenteaza