Încă un copil ucis de gripă. Ministrul Sănătăţii: "Nu putem vorbi de o epidemie de gripă în acest moment"

Încă un copil ucis de gripă. Ministrul Sănătăţii: "Nu putem vorbi de o epidemie de gripă în acest moment"

Un tânăr de 17 ani a murit, marţi, din cauza gripei. Tot marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, ci de o circulaţie mai intensă a virusului gripal.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică, un copilul în vârstă de 17 ani, de sex masculin, din judeţul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1)pdm09 şi Virus Respirator Sincitial (VRS), având condiţiimedicale preexistente şi nevaccinat antigripal, a decedat marţi, 15 ianuarie.

Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, un alt copil - un bebeluş de 10 luni, a murit din cauza gripei, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

De la începutul acestui sezon opt persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. Niciuna dintre acestea nu era vaccinată antigripal.

"Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină", a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, conform Agerpres.

Ministrul a spus că potrivit ultimelor raportări primite sunt vaccinate antigripal 1.200.000 de persoane.

"Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze de vaccin, avem încă în stoc 100.000 de doze", a precizat ministrul.

Sorina Pintea a reamintit că MS asigură vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni, femei gravide.

Comenteaza