Îngrijorător: Peste 20.000 de copii și adolescenți din România suferă de afecțiuni psihice

Îngrijorător: Peste 20.000 de copii și adolescenți din România suferă de afecțiuni psihice

Impactul afecțiuni psihice asupra copiilor și adolescenților este în creștere la nivel mondial, arată tot mai multe studii. 

Aproximativ 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală dedicată acestor pacienţi nu mai satisface cerinţele actuale, spun specialiștii.

La Cluj-Napoca, lucrările de extindere și modernizare a Clinicii de Psihiatrie Pediatrică de pe Calea Mănăștur au ajuns aproape la final. Aceasta este singura Clinică de Psihiatrie pentru Copii din Transilvania și în urma lucrărilor va deveni cea mai modernă unitate sanitară de acest fel din țară. 

Lucrările au vizat, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de metri pătrați, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje, aria desfășurată a clinicii ajungând, astfel, la nu mai puțin de 3.730 de metri pătrați. Valoarea investițiilor este de peste 24,3 milioane de lei, bani proveniți dintr-un proiect european câștigat de Consiliul Județean Cluj în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Și Capitala va avea o clădire nouă pentru minorii cu afecțiuni psihice - administrația municipiului a aprobat un protocol de colaborare între Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Fundatia Metropolis pentru proiectarea şi construcţia unei noi clădiri care să găzduiască Secţia Clinică de Psihiatrie Pediatrică.

 

Comenteaza