Jurma: Uitati de bazaconile cu "s-a terminat pandemia", sunt doar "declaratii politice", adica habar nu au

Jurma: Uitati de bazaconile cu "s-a terminat pandemia", sunt doar "declaratii politice", adica habar nu au

Cercetătorul Octavian Jurma spune că "mai avem cam o luna pana iesim din valul Omicorn-BA1", dar, în ceea ce privește pandemia, vom afla dacă s-a terminat sau nu abia la toamnă.

Octavian Jurma estimează că vom ieși din acest val al pandemiei în aproximativ o lună, însă încă nu trebuie să lăsăm garda jos, să ne "relaxăm".

"Avem vesti bune dar incidenta la 1,000 si numarul zilnic de cazuri raman la valori foarte ridicate si de aceea prudenta trebuie sa ramana prioritatea fiecaruia dintre noi pana revenim peste tot pe verde", atrage atenția cercetătorul și anexează o hartă cu situația epidemilogică, pe județe. 

Jurma: Uitati de bazaconile cu "s-a terminat pandemia", sunt doar "declaratii politice", adica habar nu au

"Aceasta harta este motivul pentru care discutiile despre relaxare sunt premature. Daca esti in val momentul in care te opresti sa tragi aer in piept este cand iesi din val nu in timpul valului, chiar daca creasta valului a trecut.
Din fericire harta de jos produsa cu ajutorul indicatorului ARM7, este motivul pentru care atat guvernul cat si noi avem motive se credem ca vom ajunge in curand la limanul valului 5-Omicron", a precizat Octavian Jurma, într-o postare pe Facebook.

"In acest ritm vom cobori cu media sub 10,000 de cazuri pe zi saptamana viitoare si sub 5,000 de cazuri pe zi in prima parte a lunii martie, deci mai avem cam o luna pana iesim din valul Omicorn-BA1.
Avem asadar un contrast puternic intre situatia alarmanta in care ne aflam si viteza rapida cu care coboram care ne poate dezechilbra emotional din cauza mesajelor contradictorii pe care le primim.
Simplificat insa putem intelege datele astfel: Ne apropiem rapid de mal, dar inca nu e cazul sa sarim din barca prudentei in apa plina cu Omicroni".

Cercetătorul subliniază că vom putea știi dacă s-a terminat sau nu pandemiaabia la toamnă.

"Uitati de bazaconile cu "s-a terminat pandemia", sunt doar "declaratii politice" (adica habar nu au dar suna bine). Nu stim daca s-a terminat sau nu pandemia, o sa aflam abia la toamna. Important este ca se termina in curand acest val si ca mai avem un pic pana suntem in toti siguranta. Mai putem purta masca si avea grija de aproapele nostru pana de sarbatori, cu atat mai mult cu cat incepe acusi Postul Pastelui si nu e vreme de petreceri", a explicat Jurma.

Cercetătorul face un nou apel pentru vaccinare.

"PS. Ignora si mesajele ca "vaccinul nu mai e necesar pentru ca am atins imunitatea de turma prin infectare", sunt tot "declaratii politice". Vaccineaza-te si cu boosterul indiferent daca ai trecut sau nu prin boala", conchide cercetătorul.

Comenteaza