Kraken, cea mai contagioasă tulpină de COVID a ajuns în România! Unde au fost depistate primele cazuri

Kraken, cea mai contagioasă tulpină de COVID a ajuns în România! Unde au fost depistate primele cazuri

Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken, subvarianta Omicron care face ravagii în SUA.

Medicii au confirmat primele două cazuri de infectare cu tulpina Kraken, una dintre cele mai agresive şi contagioase subvariante Omicron.

Cazurile de contaminare au fost confirmare, luni dimineață, de către medicii de la Institutul "Matei Balş" din Capitală, potrivit Antena 3 CNN.

Tulpina XBB.1.5, noua subvariantă a Omicron a devenit dominantă în Statele Unite în doar câteva săptămâni. Specialiștii spun că este foarte contagioasă, dar nu se ştie încă dacă provoacă o infecţie mai gravă.

Agenţia de control al bolilor din UE consideră că ritmul ridicat de răspândire este cauzat de capacitatea lui XBB.1.5 de a ocoli protecţia sistemului imunitar acordată de infecţiile anterioare sau de vaccinare. 

Pericolul este ca o explozie de cazuri să coincidă cu un sezon deja dificil al gripei şi al virusului sinciţial respirator, punând la grea încercare spitalele.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza