Lista medicamentelor gratuite a fost extinsă cu un nou vaccin. Ce boli previne

Lista medicamentelor gratuite a fost extinsă cu un nou vaccin. Ce boli previne

Guvernul a aprobat, joi, la propunerea Comitetului Naţional de Vaccinare, extinderea listei medicamentelor gratuite cu un nou vaccin pentru a preveni bolile pneumococice.

”La propunerea Comitetului Naţional de Vaccinare şi având în vedere particularităţile epidemiologice naţionale, lista medicamentelor gratuite a fost extinsă cu un nou vaccin pentru a preveni bolile pneumococice”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Potrivit acestuia, este vorba despre vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 de valenţe, care protejează şi susţine sistemul imunitar şi specialiştii recomandă acest vaccin copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor cu afecţiuni cronice.

Odată cu includerea pe această listă, vaccinul va putea fi disponibil în mod gratuit tuturor persoanelor care primesc recomandarea de administrare din partea medicilor.

Vaccinul pneumococic este folosit pentru imunizare împotriva diferitelor tulpini de Streptococcus pneumoniae. Utilizarea acestuia poate preveni anumite cazuri de pneumonie, meningită și sepsis, dar și alte infecții ale căilor respiratorii superioare, ca sinuzite, otită medie sau otomastoidite.

Comenteaza