Majoritatea cazurilor de COVID din ultima săptămână, la vaccinați/ Capitala și județul Cluj, cu cele mai multe infectări

Majoritatea cazurilor de COVID din ultima săptămână, la vaccinați/ Capitala și județul Cluj, cu cele mai multe infectări

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat un nou raport săptămânal de supraveghere privind pandemia de COVID.

INSP informează că în săptămâna 9 – 15 mai, 65.9% din decesele înregistrate ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 au fost la persoane nevaccinate.

Potrivit raportului menționat, în aceeaşi săptămână, 43.7% din cazurile confirmate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De asemenea, 42.5% din cazuri au fost înregistrate în București, Cluj, Timiș, Brașov ș i Iași, iar 48.8% din totalul deceselor au fost înregistrate in Dolj, Galați, Bacău, Călărași și Bucureșt.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, 54,6% din decese – la bărbaţi. INSP precizează că 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza