Foto Maratonul vaccinării adolescenţilor din Câmpia Turzii

Cu ocazia Zilei Copilului, autoritățile din municipiul Câmpia Turzii au organizat un maraton de vaccinare pentru tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani.

Tinerii din Municipiul Câmpia Turzii au prezentat un adevărat interes pentru vaccin. La centrul de vaccinare de la Colegiul Național Mihai Viteazu tinerii s-au vaccinat de Ziua Copilului. Unii dintre ei au declarat că se vaccinează deoarece doresc să călătorească în străinătate în vara aceasta. Alţii, care la rândul lor aveau planuri de călătorie în vacanţa de vară, au spus că e de preferat să se vaccineze gratuit, decât să dea o grămadă de bani pe testele anti-COVID. 

Pe unii adolescenţi i-au însoţit părinţii ori alţi colegi sau prieteni care deja s-au vaccinat. Personalul de la centrul de vaccinare i-a aşteptat cu baloare şi i-a răsplătit pe tineri cu dulciuri în minutele de aşteptare după vaccinare. În 1 iunie a fost actualizată platforma de vaccinare iar părinții își pot programa copii cu vârsta de peste 12 ani pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste: Comirnaty produs de BioNTech Pfizer. Chestionarul de triaj poate fi descărcat de la: https://bit.ly/chestionar-triaj-adulti. Formularul de exprimare a acordului informat pentru minori se poate descărca de la: https://bit.ly/formular-minori

"Tineri ai Câmpiei Turzii, vă felicit pentru forţa voastră, pentru maturitate şi pentru altruismul de care daţi dovadă! Aţi ales vaccinarea şi prin asta, aţi ales binele comun, libertatea şi drumul spre normalitate", le-a transmis adolescenţilor din oraş primarul, Dorin Lojigan, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza