Martina Navratilova anunţă că a învins cancerul pentru a doua oară

Martina Navratilova anunţă că a învins cancerul pentru a doua oară

Fosta stea a tenisului feminin Martina Navratilova a anunţat că a învins cancerul, la doar câteva luni după ce a dezvăluit că a fost diagnosticată cu această maladie.

Fosta jucătoare de tenis a anunțat în urmă cu patru luni că a fost diagnosticată cu cancer la gât şi la sân.

"Din câte ştiu ei, nu mai sunt bolnavă de cancer. Am fost într-o panică totală timp de trei zile, gândindu-mă că s-ar putea să nu mai prind Crăciunul viitor. Mi-a venit în minte lista cu toate lucrurile pe care mi-am dorit să le fac. Poate suna foarte superficial, dar am spus, ok, ce mașină nebunească aș vrea cu adevărat să conduc dacă trăiesc un an?", a declarat Navratilova într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan pentru TalkTV, conform Tenis Infinity.

Navratilova a fost supusă unui plan de tratament riguros. "Partea cea mai grea a fost în prima săptămână, când am făcut atât chimio, cât și radiații în același timp".

Ea a adăugat că va trebui să facă în continuare radiaţii la sân, "dar numai pentru câteva săptămâni şi este mai mult preventiv decât orice altceva".

Americanca de origine cehă, care a cucerit în total 59 de titluri de Mare Şlem la simplu, dublu şi dublu mixt, este considerată una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile, Ea a anunţat imediat după Anul Nou că suferă de cancer în faza 1 la gât şi la sân, maladie împotriva căreia se pregăteşte să "lupte" cu toate forţele, scrie Agerpres, care citează agenția Reuters.

"Această dublă lovitură este gravă, dar totuşi reversibilă", declara la începutul lunii ianuarie fosta jucătoare, în vârstă de 66 de ani, exprimându-şi speranţa "într-un rezultat favorabil" al tratamentului.

Născută în Cehia, Navratilova a obţinut cetăţenia americană în 1981. Ea s-a mai confruntat anterior cu un cancer la sân, care i-a fost diagnosticat în 2010.

În luna noiembrie a anului trecut, Martina Navratilova a efectuat o serie de teste în urma cărora i s-a descoperit un nodul în gât. Cu această ocazie, medicii i-au diagnosticat şi al doilea cancer la sân, ambele în stadiul 1.

Marea sa rivală pe terenurile de tenis, care i-a devenit prietenă, Chris Evert (68 de ani), a dezvăluit în ianuarie 2022 că suferă de cancer ovarian, pe care l-a tratat cu succes.

Comenteaza