Măştile de pânză sunt eficiente şi în faţa noilor variante de coronavirus

Măştile de pânză sunt eficiente şi în faţa noilor variante de coronavirus
| Foto: mediafax.ro

OMS susține că măştile de pânză sunt la fel de eficiente şi în faţa noilor variante ale coronavirusului, deoarece modul de transmitere este acelaşi.

Măştile de pânză sunt la fel de eficiente şi în faţa noilor variante ale coronavirusului, deoarece modul de transmitere este acelaşi, a declarat OMS vineri 22 ianuarie, care nu intenţionează să-şi schimbe recomandările, notează Le Figaro.
 
„Măştile de pânză non-chirurgicale pot fi folosite de toate persoanele cu vârsta sub 60 de ani care nu au anumite probleme de sănătate,” a precizat directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove,
 
„În zonele în care circulă virusul, ar trebui purtate măşti atunci când oamenii sunt înghesuiţi şi devine imposibil să stai la cel puţin un metru distanţă unul de celălalt, precum şi în încăperi mici sau slab ventilate,” a adăugat ea.
 
Germania şi Austria tocmai au impus regula de purtare a măşti medicale (chirurgicale sau FFP2) în magazine şi mijloacele de transport. Guvernul francez, la rândul său, solicită să nu se mai folosească anumite măşti textile, inclusiv cele făcute în casă, deoarece consideră că nu sunt suficient de filtrante în faţa noilor mutaţii, mai contagioase, ale coronavirusului. 
 
„Ţările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare,” a mai spus Maria Van Kerkhove. 
 
Dar chiar şi în cazul variantelor care pot fi mai contagioase, „nu avem nicio indicaţie care să sugereze că modul de transmitere s-ar fi schimbat,” a argumentat reprezentanta OMS.

Comenteaza