Ministerul Sănătății a declarat EPIDEMIE de rujeolă în România. Clujul, în topul îmbolnăvirilor

Ministerul Sănătății a declarat EPIDEMIE de rujeolă în România. Clujul, în topul îmbolnăvirilor

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, în urma creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri. Clujul se află printre cele șase județe/zone din topul îmbolnăvirilor.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, transmite un comunicat al Ministerului Sănătății.

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe. De asemenea, Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

De la 1 ianuarie și până în 30 noiembrie, în România au fost confirmate 1.855 de cazuri cu rujeolă, Clujul aflându-se printre cele șase județe/zone cu peste 100 de cazuri: Mureș - 628, Brașov - 339, București - 213, Cluj - 194 și Giurgiu - 147. În ultima săptămână, în județul Cluj s-au înregistrat 6 noi îmbolnăviri.

Comenteaza