Ministrul Sănătăţii a dispus controale aspre în spitale, de la 1 martie VIDEO

Ministrul Sănătăţii a dispus controale aspre în spitale, de la 1 martie VIDEO
Spitalele din ţară vor fi minuţios controlate vreme de 3 luni, începând din martie. Ministrul Sănătăţii a dispus o serie de verificări la capitolul curăţenie, iar pentru acest lucru a cerut şi sprijinul autorităţilor judeţene. Primii vizaţi de eventualele sancţiuni, dacă vor fi găsite nereguli, sunt managerii de spitale, care au început deja să se pregătească de control.

Mizeria din saloane, prezenţa insectelor sau mâncarea bolnavilor păstrată în găleţi sunt doar câteva dintre exemplele "aşa nu" depistate de pacienţi în diverse spitale din ţară.

CONTROALE ÎN SPITALE
SURSA: Ministerul Sănătăţii

"Exemplele negative semnalate în ultima perioadă în mass-media reprezintă un semnal deosebit de serios pentru noi, autorităţi centrale şi locale, drept pentru care nerespectarea regulilor de igienă trebuie combătută şi sancţionată cu exigenţă, astfel încât actul medical să poată fi desfăşurat în cele mai bune condiţii", se arată într-o scrisoare deschisă adresată de ministrul sănătăţii, consiliilor Judeţene din ţară.

Astfel de verificări sunt binevenite, spune managerul spitalului TBC din Cluj.

Controale trebuie făcute, mai ales că nu este ușor să faci curățenie și nu este nici ieftin. În plus, în săitale există deja, de câţiva ani deficit de personal.

Curăţenia în unităţile sanitare este obligatorie, dar totodată este costisitoare şi dificil de făcut. Mai ales într-o perioadă în care spitalele se confruntă cu subfinanţare şi cu deficit de personal, este de părere managerul spitalului de Recuperare din Cluj.

Pacientii intervievati de reporterii Realitatea se declara multumiti de curatenia din spitalele clujene.

Verificarea spitalelor se va face în perioada 1 martie - 31 mai, iar rezultatele vor fi făcute publice la sfârşitul lunii iunie.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza