Noi cazuri cu coronavirus la Cluj. Situația în spitale

Noi cazuri cu coronavirus la Cluj. Situația în spitale

Clujul se află vineri pe locul doi pe ţară la numărul cazurilor de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 29 de cazuri noi de COVID. Numărul noilor cazuri rămâne constant - joi au fost raportate 25 de îmbolnăviri. 

Fruntaș la noile infectări este municipiul București, unde astăzi au fost raportate 121 cazuri noi de COVID, urmat de județul Cluj, cu cele 29 de cazuri, de Ilfov, cu 23 și de Timiș, cu 20 de noi infectări. 

În ceea ce privește rata de infectare înregistrată la 14 zile, media la nivel naţional este de 0,18 cazuri la mia de locuitori. Cele mai mari incidenţe ale cazurilor de COVID sunt în municipiul Bucureşti - 0,67 și în judeţele Cluj - 0,46, și Sibiu - 0,40 infectări la mia de locuitori.

Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în Cluj-Napoca a rămas la 0,61 cazuri la mia de locuitori, cu 205 bolnavi confirmați, din cei 349 din tot județul.

Situația în spitale

În prezent, în spitalele din Cluj sunt internați 40 de pacienți cu COVID, printre care și 3 copii. Pe secțiile ATI sunt 9 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 619 pacienți confirmați cu COVID, dintre care 92 pe secțiile ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 396 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și un deces.

Comenteaza