Noi cazuri de COVID depistate la Cluj. Incidența, a doua cea mai ridicată din țară

Noi cazuri de COVID depistate la Cluj. Incidența, a doua cea mai ridicată din țară

Județul Cluj are cea mai mare rată de incidență a cazurilor de COVID din țară, după București.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 42 de cazuri noi de COVID, în creștere față de ziua anterioară, când au fost raportate 36 de îmbolnăviri. 

Pe locul întâi la noile infectări se află municipiul București, unde au fost raportate 186 de cazuri noi de COVID, urmat de județul Timiș, cu 56 de cazuri și de Cluj, cu cele 42 de noi infectări. 

În ceea ce privește rata de infectare, media la nivel naţional a coborât la 0,51 cazuri la mia de locuitori. Cele mai mari incidenţe ale cazurilor de COVID sunt în municipiul Bucureşti - 1,20 și în judeţele Cluj - 1,18, și Timiș - 1,00, restul județelor fiind sub pragul de 1 la mie.

Situația în spitale

În prezent, în spitalele din Cluj sunt internați 38 de pacienți cu COVID, toți adulți, iar pe secțiile ATI sunt 12 bolnavi în stare gravă.

La nivel național, în spitale sunt 958 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 100 pe secțiile ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 679 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și 7 decese, dintre care unul anterior.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza