Noi cazuri de rujeolă în România. Clujul, în topul județelor cu cele mai multe îmbolnăviri

Noi cazuri de rujeolă în România. Clujul, în topul județelor cu cele mai multe îmbolnăviri

Numărul total al îmbolnăvirilor cu rujeolă a trecut de 20.000 în România, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Încă 24 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate săptămâna aceasta în 5 judeţe, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 20.024.

Astfel, cele 24 de cazuri nou confirmate sunt împărțite pe judeţe, după cum urmează: Neamţ - 9; Cluj - 6; Bihor - 4; Suceava - 3; Sibiu - 2.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 - 4 săptămâni; confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, precizează INSP. 

Conform sursei citate, din cele 20.024 de cazuri, 18.391 sunt ale unor pacienți care nu au primit nicio doză de vaccin, 967 de îmbolnăviri, în cazul celor cu o doză de vaccin, 444 - în cazul celor cu două doze de vaccin în antecedente, iar pentru alte 222 de cazuri nu se cunosc antecedentele de vaccinare

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Comenteaza