Noi investiții la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj! Pe ce se vor cheltui cei 1,5 mil. lei

Noi investiții la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj! Pe ce se vor cheltui cei 1,5 mil. lei

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare ce a avut loc marți, rectificarea bugetului general propriu al județului Cluj pe anul 2023.

Principala modificare se referă la faptul că bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a fost suplimentat pe anul în curs, din venituri proprii, cu suma de 1.522.700 de lei.

Scopul investițiilor în sănătate este acela de a crește calitatea actului medical și de a oferi pacienților servicii adaptate necesităților. Vom continua să acordăm sprijinul necesare pentru ca spitalele clujene să se organizeze și să funcționeze în cele mai bune condiții”, a afirmat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean intenționează să utilizeze resursele financiare pentru a cumpăra diverse echipamente medicale, printre care se numără:

- un ecograf cu două sonde pentru gastroenterologie,
- un sistem de ultrafiltrare simplificată,
- o masă de examinare și terapie,
- un impedasmetru și sistem de investigare video,
- un ecograf și
- o masă de examinare.

De asemenea, este prevăzută achiziționarea serviciilor privind elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de investiții (DALI), a serviciilor de proiectare și execuție, precum și a dispozitivelor și echipamentelor necesare pentru organizarea și funcționarea optimă a instituției spitalicești.

Comenteaza