Noi reguli privind obligativitatea purtării măștii în aer liber. Când o poți da jos

Noi reguli privind obligativitatea purtării măștii în aer liber. Când o poți da jos

Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, o hotărâre care prevede câteva excepții de la purtarea măștii, acolo unde aceasta este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise. 

Conform hotărârii adoptate de CNSU luni, în localitățile și județele unde masca este obligatorie sunt prevăzute câteva excepții. Astfel, la Cluj-Napoca, unde a fost instituită obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise, cei care consumă băuturi și mâncare pe terase, precum și cei care fumează pot să își dea masca jos.

De asemenea, cei care practică activități sportive individuale nu sunt obligați să poarte masca, dar doar dacă sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 m față de alte persoane.

"Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 m față de altele", se arată în hotărârea 50/26.10.2020.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza