Noua LISTĂ a țărilor cu risc epidemiologic. România, în zona roșie

Noua LISTĂ a țărilor cu risc epidemiologic. România, în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență CNSU a aprobat, vineri, noua listă țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență COVID.

CNSU a aprobat în şedinţa de vineri, 21 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 5 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Astfel, pe noua listă, România, Cuba, Republica Moldova, Mexic, Republica Dominicană, Brazilia au trecut din zona verde în cea roşie.
 
Nouă listă va intră în vigoare în 23 ianuarie, la ora 00:00.

Condițiile de intrare în țară

Pentru UE, Spațiul Economic European sau Elveția, cei care vin din zona verde sau galbenă sunt scutiți de carantină dacă au schemă completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Pentru cei din zona roșie, este valabil doar vaccinul sau trecerea prin boală.

De asemenea, sunt scutiți ce carantină cei care au test negativ și stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Copiii sub 12 ani nu au niciun fel de restricții, iar cei cu vârste între 12 și 16 ani trebuie să aibă test PCR negativ.

De asemenea, carantina nu se aplică mai multor categorii de angajați.

Pentru cei care vin din afara UE, sunt scutiți de carantină cei care au schemă completă de vaccinare sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și care au un test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

loading...
Comenteaza