Noul secretar de stat în Ministerul Sănătății, şcolit la Cluj

Noul secretar de stat în Ministerul Sănătății, şcolit la Cluj
Ioana Ursu este noul secretar de stat cu atribuții principale în politica medicamentului, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, numirea Ioanei Ursu vine ca o confirmare a priorității ministrului Vlad Voiculescu de a asigura accesul pacienților din România la medicamentele de care au nevoie și de a reforma profund acest sector al politicilor de sănătate.

''Ioana Ursu are o experiență de peste 10 ani în formularea de politici farmaceutice și în elaborarea mecanismelor de finanțare a medicamentelor. La capitolul politici de sănătate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice în cadrul sistemelor de asigurări de sănătate, a formulat recomandări de management și eficientizare a costurilor din sisteme de sănătate și a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidențe clinice și economice'', se arată într-un comunicat al ministerului.

Noul secretar de stat, în vârstă de 33 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie 'Iuliu Hațieganu' din Cluj-Napoca. A obținut diplome de master în Științe Politice la Universite Paris-Est Marne-la-Vallee din Paris și în Politici Internaționale de Sănătate la London School of Economics din Londra.

De-a lungul carierei sale, desfășurate în Marea Britanie și Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra și fondator al Mapping Health, companie care a lucrat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei. Decretul de numire în funcţie a Ioanei Ursu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Comenteaza