Nu vaccinarea profesorilor, ci gradul de ocupare a paturilor COVID va determina ÎNCHIDEREA ŞCOLILOR

Nu vaccinarea profesorilor, ci gradul de ocupare a paturilor COVID va determina ÎNCHIDEREA ŞCOLILOR
| Foto: Europa Libera

Comitetul Național pentru Situații de Urgență spune acum că nu mai contează câţi profesori sau cât la sută din personalul din învăţământ s-a vaccinat, ci gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ va fi factorul care va determina închiderea şcolilor. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3, o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online.

Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-uril proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

loading...
Comenteaza