Numărul infectărilor urcă, vaccinările rămân "pe platou". Sub 600 de imunizări în ultima zi la Cluj

Numărul infectărilor urcă, vaccinările rămân "pe platou". Sub 600 de imunizări în ultima zi la Cluj

Doar 589 de persoane s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, în ultima zi, în județul Cluj.

Vaccinările zilnice, la nivelul județului Cluj, se află într-o fază de platou. De aproximativ două luni, media imunizărilor zilnice, în timpul săptămânii, se menține în jur de 500 și nu dă semne de creștere. Asta deși e evident că România a intrat deja în valul 4 al pandemiei, în ultima perioadă înregistrându-se o creștere accelerată a numărului de îmbolnăviri.

Până marți după-amiază, la Cluj s-au administrat 545.960 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Dintre acestea, 281.519 în prima doză, iar restul de 264.441 în cea de-a doua.

Din cele 589 de persoane care s-au imunizat ieri, 392 s-au vaccinat în centrele din județ, 105 în cabinetele medicilor de familie și 92 de persoane au primit vaccinul direct în mașină, în centrul drive-thru de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, unde s-a ajuns la un total de 38.646 de vaccinări.

În urma administrării vaccinurilor nu a fost semnalată nicio reacție adversă, astfel că, de la începutul campaniei de vaccinare, la Cluj au fost raportate 489 de reacții adverse.

 

Comenteaza