Numărul infecțiilor respiratorii, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Cum stăm cu gripa

Numărul infecțiilor respiratorii, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Cum stăm cu gripa

În ultima săptămână, în România au fost raportate aproape 80.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii, la nivel național.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat joi că, la nivel naţional, au fost raportate, în perioada 7 - 13 noiembrie, 79.866 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii.

În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 44.023 de cazuri.

Potrivit INSP, au fost raportate cinci cazuri confirmate de gripă: trei cu virus gripal AH3 şi două cu virus gripal A nesubtipat.

De la începutul sezonului, au fost raportate 14 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: şapte cazuri cu virus gripal A nesubtipat, cinci cazuri gripă AH3, două cazuri gripă AH1.

În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 251 de cazuri de gripă clinică, faţă de 250 înregistrate anul trecut în acelaşi interval de timp.

Un număr de 1.208.333 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 30 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Comenteaza