O nouă pandemie? Mai multe școli şi instituții au fost închise în India din cauza unor decese provocate de un virus rar

O nouă pandemie? Mai multe școli şi instituții au fost închise în India din cauza unor decese provocate de un virus rar

Autorităţile au închis şcoli şi alte instituţii şi au izolat şapte sate din sudul statului Kerala, după ce doi localnici au murit din cauza unui virus rar.

De asemenea, un adult şi un copil se află în spital, aceştia fiind rude cu persoanele decedate în ultimele două săptămâni.

Până în prezent, peste 130 de persoane au fost testate. Trei echipe de specialişti, inclusiv de la Institutul Naţional de Virologie, vor ajunge miercuri la Kerala pentru mai multe verificări, a spus o sursă locală citată de Reuters.

Virusul Nipah este transmis oamenilor prin contact direct cu fluidele corporale ale liliecilor, ale porcilor sau ale persoanelor infectate. Virusul care dăunează creierului a fost depistat pentru prima dată în 1999 în rândul crescătorilor de porci din Malaezia şi Singapore.

În Kerala, acesta este al patrulea focar începând din 2018. Peste 20 de persoane din statul indian au murit din cauza virusului Nipah.

Ce simptome dă Nipah

Când o persoana este infectată, boala poate să nu provoace niciun simptom în primele câteva zile, sau chiar simptome simple asemănătoare gripei. Virusul se caracterizează ulterior prin dificultăți respiratorii severe. Boala poate provoca, de asemenea, encefalită (inflamația unei părți a creierului) și poate duce la comă.

Comenteaza