Pandemia de COVID | Clujul, printre cele 7 județe cu vulnerabilitate ridicată

Pandemia de COVID | Clujul, printre cele 7 județe cu vulnerabilitate ridicată

Clujul are vulnerabilitate ridicată în ceea ce privește pandemia, un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile COVID și de Terapie Intensivă.

Potrivit unui raport INSP, județele Alba, Bacău, Bihor, Cluj, Iași, Prahova și Suceava au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus, care este pe un trend ascendent în 12 județe. 

Vulnerabilitatea este un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI.

Poza noua 15.09.2020

De asemenea, potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este în jur de 5% la nivel național, iar mai mult de o treime din testele prelucrate în săptămâna 7 – 13 septembrie, au fost efectuate la cerere.

În ceea ce privește situația din spitalele care tratează pacienți cu COVID-19, peste 50% din paturi sunt ocupate, iar în secțiile ATI gradul de ocupare este de circa 45%.

Conform raportului, până la 13 septembrie 2020, 95% dintre decese aveau comorbidităţi asociate, 80,7% din totalul deceselor au survenit la persoane de peste 60 de ani, iar 59,8% dintre acestea erau întâlnite la bărbaţi. O mare parte dintre persoanele decedate avea cel puţin o comorbiditate - afecţiuni cardiovasculare (68,3%), diabet (33,7%), afecţiuni neurologice (22,5%), afecţiuni renale (19,4%), obezitate (18,9%), afecţiuni pulmonare (14,4%), neoplasm (11,8%), altele (18,2%).

 

loading...
Comenteaza