Panică în SUA! Guvernatorul New York-ului vrea să declare stare de urgenţă din cauza variolei maimuţei

Panică în SUA! Guvernatorul New York-ului vrea să declare stare de urgenţă din cauza variolei maimuţei

New York este epicentrul focarului din SUA, iar Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) raportează că în prezent există 1.345 de cazuri confirmate de variolă în statul New York.

„După ce am analizat cele mai recente date despre focarul de variolă a maimuţelor din statul New York, declar o urgenţă de stat în caz de dezastru pentru a consolida eforturile noastre agresive în curs de a face faţă acestui focar”, a scris liderul într-o declaraţie citată de Fox News.

„Mai mult de unul din patru cazuri de variola de maimuţă din această ţară se află în statul New York şi trebuie să folosim fiecare instrument din arsenalul nostru pe măsură ce răspundem. Este deosebit de important să recunoaştem modurile în care acest focar are în prezent un impact disproporţionat asupra anumitor grupuri expuse riscului.

De aceea, echipa mea şi cu mine lucrăm non-stop pentru a asigura mai multe vaccinuri, pentru a extinde capacitatea de testare şi a educa în mod responsabil publicul de a rămâne în siguranţă”, a spus ea.

Comenteaza