Două milioane de măști au ajuns la Cluj. Câte persoane vor beneficia de ele gratuit

Peste două milioane de măști de protecție au sosit la Cluj și vor fi împărțite de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj persoanelor defavorizate din întreg județul.

„În această dimineață au ajuns în județul Cluj peste 2 milioane de măști de protecție, acordate de către Ministerul Sănătății autorităților administrativ-teritoriale, prin direcțiile de sănătate publică județene, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 78/2020”, a anunțat Prefectura Cluj.

DSP va pune măștile de protecție la dispoziția primăriilor din județ, urmând ca acestea să le distribuie unui număr de 41.613 persoane defavorizate.

Persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza legii privind venitul minim garantat, persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute vor beneficia de câte 50 de măști, aferente unei perioade de două luni.

Măștile de protecție vor fi distribuite de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari, mediatorilor sanitari sau altor angajați din cadrul serviciului public de asistență socială, în termen maximum trei zile de la primire, pe baza procedurii stabilite de autoritățile publice locale.

Comenteaza