Peste 30 de persoane în stare critică, transportate la spital de Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca, în luna septembrie

Peste 30 de persoane în stare critică, transportate la spital de Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca, în luna septembrie
| Foto: Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca

Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca sunt zilnic la datorie pentru a transporta pacienți în stare critică la spital.  Doar în luna septembrie au desfășurat peste 120 de misiuni aeriene.

Piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte, în luna septembrie 2023, din echipajele aeromedicale SMURD și au executat 38 de misiuni de salvare.

Personalul aeronavigant al unităţii a acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi transferarea de urgență a pacienților critici, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 33 de persoane.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 26 intervenții, Caransebeș – 5 intervenții, Mureș – 7 intervenții. Pe parcursul lunii septembrie 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de aproximativ 45 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică.

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 126 misiuni aeriene în luna septembrie 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

“În continuare, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca sunt pregătiți să intervină împreună cu colegii lor din Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în sistem integrat, alături de celelalte structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, transmit reprezentanții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca. 
 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza