Peste 4 milioane de morți provocate de COVID în lume. Ultimul milion de decese, în mai puțin de trei luni

Peste 4 milioane de morți provocate de COVID în lume. Ultimul milion de decese, în mai puțin de trei luni

Peste patru milioane de persoane au murit după ce au contractat noul coronavirus la nivel mondial de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui bilanţ actualizat publicat miercuri de Universitatea Johns Hopkins, numărul deceselor înregistrate asociate COVID-19 a crescut de la trei la patru milioane în mai puţin de trei luni, relatează dpa.

Circa 185 de milioane de infectări confirmate cu noul coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial, potrivit datelor publicate. Cu toate acestea, experţii consideră că există un număr mult mai mare de cazuri de COVID-19 şi decese neînregistrate la nivel global.

Site-ul Universităţii Johns Hopkins este actualizat periodic şi, prin urmare, prezintă cifre mai mari decât Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Directorul OMS: "Omenirea se află într-un punct periculos al acestei pandemii"

"Tocmai am depăşit tragicul prag de 4 milioane de persoane decedate de COVID-19, un număr care, cu siguranţă, este mai mic în raport cu bilanţul real global", a declarat miercuri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă, conform AFP.

Acesta a subliniat totodată faptul că "omenirea se află într-un punct periculos al acestei pandemii", care a început din nou să crească în intensitate, impulsionată de noile variante virale mai contagioase, precum şi de ridicarea restricţiilor sanitare.

Primul caz de COVID-19 a fost detectat în China în decembrie 2019, înainte ca noul coronavirus să se răspândească în lumea întreagă şi să declanşeze cea mai gravă pandemie din ultimii 100 de ani.

loading...
Comenteaza