Peste o mie de studenţi, antrenaţi în medicina de urgenţă graţie unui proiect european

Peste o mie de studenţi, antrenaţi în medicina de urgenţă graţie unui proiect european
Peste o mie de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj şi respectiv Cluj-Napoca au fost antrenaţi în medicina de urgenţă prin cursuri online, într-un proiect european care presupune un program de perfecţionare profesională pentru cadrele didactice implicate în proiect şi pentru studenţi.


Proiectul a fost derulat la Cluj-Napoca şi Târgu Mureş împreună cu Societatea Franceză de Medicină de Catastrofă, Fundaţia pentru SMURD şi asociaţia Şotron. "În doi ani am realizat o muncă foarte intensă alături de partenerii noştri, care ne permit să realizăm o formă de pregătire modernă pentru formarea adulţilor. De multe ori studenţii se plâng că nu au posibilitatea să interacţioneze în cadrul cursurilor, iar partea interactivă ce a urmat a fost foarte importantă. Studenţii s-au putut pregăti online iar la seminarii au avut loc discuţii despre protocoalele utilizate în medicina de urgenţă", a explicat managerul de proiect, secretarul de stat Raed Arafat.


Valoarea proiectului derulată prin Programul Operaţional Regional a fost de 9,5 milioane de lei. Programul a durat doi ani şi se finalizează în 31 iulie iar ulterior cursurile vor putea fi accesate de orice student la medicină şi farmacie din ţară.

Comenteaza