Pfizer așteaptă aprobarea vaccinului pentru copiii între 5 şi 11 ani. Când ar putea ajunge primele doze în România

Pfizer așteaptă aprobarea vaccinului pentru copiii între 5 şi 11 ani. Când ar putea ajunge primele doze în România

Autorizarea vaccinului anti-COVID de la Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este aşteptată în Europa la sfârşitul lunii octombrie.

Președintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că România ar trebui să primească primele doze de vaccinuri anti-COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în decembrie, în contextul în care autorizarea vaccinului Pfizer pentru această grupă de vârstă este aşteptată în Europa pentru sfârşitul lunii octombrie.

Valeriu Gheorghiță a spus că pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane, scrie Ro Health Review.

„Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a declarat Gheorghiţă, joi seară, la un post de televiziune.

Președintele CNCAV a precizat că în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este un alt tip de dozaj, de 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

Comenteaza