Pfizer, "bătut" de Johnson&Johnson. Cele mai multe noi vaccinări, cu doza unică

Pfizer, "bătut" de Johnson&Johnson. Cele mai multe noi vaccinări, cu doza unică

În ultimele zile, numărul dozelor de vaccin administrate cu serul de la Johnson&Johnson a fost mai mare decât cel al Pfizer/BioNTech.

Introducerea restricțiilor pentru nevaccinați i-a convins pe mulți indeciși să se vaccineze. Mare parte dintre cei care s-au imunizat în ultimele zile au ales doza unică de la Johnson&Johnson, probabil pentru a ajunge cât mai repede în posesia certificatului verde.

Așadar, dacă până acum, "scorul" era strâns, în ultima perioadă, între cele două tipuri de vaccin, începând cu 25 ocombrie, adică de luni, cele mai multe solicitări ale românilor nou vaccinați au fost pentru J&J. De exemplu, în ultima zi raportată, 48.391 au cerut serul de la Johnson&Johnson și doar 41.521 pe cel de la Pfizer. De luni până joi, în România au fost administrate aproape 206.000 de doze J&J și aproape 195.000 de doze I cu Pfizer/BioNTech.

În România au fost administrate peste 12,4 milioane de doze de vaccin, din care 6,823.643 cu doza I, 6.171.523 cu doza II și 810.621 cu doza "booster".

Comenteaza