Pfizer/BioNTech anunţă că noul lor vaccin anti-COVID este eficient împotriva subvariantelor Omicron

Pfizer/BioNTech anunţă că noul lor vaccin anti-COVID este eficient împotriva subvariantelor Omicron

Companiile Pfizer și BioNTech anunță că datele unui studiu clinic au arătat că doza booster actualizată a vaccinului a determinat o creştere substanţială a nivelurilor de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5.

Potrivit celor două companii, datele medicale obţinute în urma studiului la care au participat pacienţi adulţi au arătat că vaccinul a ridicat nivelurile de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5, scrie Reuters.

Vaccinurile adaptate la Omicron produse de Pfizer şi de Moderna au fost autorizate deja în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite pentru adulţi şi, mai recent, pentru copii cu vârste de peste cinci ani.

Autorizaţia emisă în Statele Unite s-a bazat însă pe datele de siguranţă şi de eficienţă ale vaccinului original Pfizer, nu pe cele ale vaccinului adaptat pentru a combate BA.4 şi BA.5.

Datele preliminare publicate joi sugerează de asemenea că acest vaccin bivalent oferă probabil o protecţie mai bună împotriva subvariantelor Omicron în comparaţie cu vaccinul original.

Comenteaza