Pfizer/BioNTech va solicita aprobarea utilizării vaccinului anti-COVID și la copiii de 5-11 ani

Pfizer/BioNTech va solicita aprobarea utilizării vaccinului anti-COVID și la copiii de 5-11 ani

Compania germană BioNTech va solicita aprobarea vaccinului său împotriva nouluicoronavirusului, dezvoltat în comun cu gigantul farmaceutic american Pfizer, pentru utilizare la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

”În săptămânile următoare vom transmite rezultatele studiului nostru pe copiii de 5-11 ani autorităților din întreaga lume și vom solicita aprobarea acestui vaccin pentru aceste grupe de vârstă, și aici, în Europa”, a spus directorul executiv BioNTech, Ozlem Tureci, pentru Der Spiegel, informează dpa.

Conform Ro Health Review, Tureci a mai spus că BioNTech a început să pregătească producția vaccinului pentru copii. Vaccinul este același cu cel utilizat pentru adulți, dar va fi administrat în doze mai mici.

BioNTech evaluează în prezent date privind copiii mai mici, cu vârsta de doar șase luni, rezultatele urmând să fie prezentate până la sfârșitul anului.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza