Pistol: Nu există niciun vaccin lipsă nicăieri/ Avem rujeolă în judeţul Cluj, într-o comunitate care refuză vaccinarea

Pistol: Nu există niciun vaccin lipsă nicăieri/ Avem rujeolă în judeţul Cluj, într-o comunitate care refuză vaccinarea

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a afirmat, luni, că nu există niciun vaccin lipsă la nivel naţional, în niciun județ.

“La acest moment nu există niciun vaccin lipsă de nicăieri, în toate judeţele au tot ceea ce le trebuie”, a răspuns secretarul de stat Adriana Pistol, întrebată, într-o conferință de presă, despre situația aprovizionării cu vaccinuri în județe, după ce au fost semnalate mai multe lipsuri.

Secretarul de stat a spus și că Ministerul Sănătății are în plan ca până la jumătatea acestui an toate aceste produse vaccinale să fie livrate la cabinetul fiecărui medic vaccinator, aceştia nemaitrebuind să se deplaseze la sediul direcţiilor de sănătate publică să ridice vaccinurile

“Acest proces a făcut şi obiectul nostru de interes în sensul că nu s-a făcut altceva decât a prognoza următoarele livrări de vaccinuri, predictibilitatea fiind un element esenţial pentru producători şi distribuitori de vaccinuri. Începând de anul trecut am informat prin direcţia de specialitate toţi distribuitorii de vaccinuri cu privire la momentul în care Ministerul Sănătăţii îşi propune să achiziţioneze şi cantităţile care urmează să fie achiziţionate, motiv pentru care considerăm că începând din acest an dacă acest mod de lucru va fi urmat nu vom mai avea lipsuri de vaccinuri”, a mai precizat Adriana Pistol.

Întrebată dacă există suficiente doze pentru vaccinarea împotriva rujeolei, Adriana Pistol a răspuns că sunt suficiente doze, dar a menționat că sunt cazuri de rujeolă într-o comunitate din județul Cluj, unde se refuză vaccinarea.

“Avem suficiente doze în acest moment. Până vineri mai sunt livrate încă 100.000 de doze, vaccinul este deja ambalat şi se mai livrează. Avem cazuri de rujeolă în judeţul Cluj într-o comunitate care refuză vaccinarea. Nu îi putem obliga”.

Comenteaza